7 d’agost del 2012

Gran Balcó Nord Chamonix-Montblanc

Pla de l’Aiguille - Lac Blue - Signal Forbes - Montenvers

Etapa emblemàtica pel Gran Balcó Nord del Montblanc. Vistes espectaculars de tota la Vall de Chamonix, les Agulles Rouges, les Agulles de Chamonix, la Mer de Glace, les Grans Jorasses i l’imponent Dru des de Signal Forbes. Complementem la caminada, que més avall exposem, amb algunes visites típiques de la zona: pujada a l’Aiguille de Midi (abans d’iniciar la ruta) i visita a la Mer de Glace i a les coves de gel (un cop finalitzada la ruta). És per això que per la jornada d’avui surt molt a compte disposar d’algun tipus de multipass pels telefèrics i el tren-cremallera. Iniciem la jornada d’hora al matí. 
Aparquem al pàrquing gratuït de Montervers, punt final de l’etapa d’avui on arribarem amb el cremallera. Des d’aquí caminem fins al telefèric que ens pujarà fins al Pla de l’Aiguille. 
Agafem el primer telefèric fins al Plan de l’Aiguille. Aquí és on, més tard, iniciarem la caminada. Empalmem amb un segon telefèric per pujar fins a l’Aiguille de Midi, a 3842m. Des del punt on et deixa el telefèric es pot agafar l’ascensor (gratuït amb el multipass) fins al punt més alt. Des d’aquí les vistes són impactants: Montblanc de Tacul, Mont Maudit i Montblanc, Grans Jorasses, Dent de Geant, Aiguille de Verte, la Dru... De més lluny divisem també el Grand Combin, el Mont Rosa, el Cervino... 

Un cop embriagats de bones vistes baixem amb el telefèric fins al Plan de l’Aiguille, on, ara sí, iniciem la caminada. Sortim per un camí que marxa a l’esquerra del petit bar, seguint les indicacions al Lac Bleu, al qual arribem en poca estona.
Des d’aquí baixem en direcció nord-est fins a trobar el gran camí que surt del Pla de l’Aiguille i porta fins a Montenvers. En direcció est anem seguint aquest traçat, pla i concorregut sender fins que s’inicia una pujada en ziga-zaga fins a Signal Forbes, on hi ha una fita gegant. Des d’aquí les vistes tornen a ser un espectacle: la Dru, l’Aiguille de Verte i la Mer de Glace.  Desviant-nos una mica a la dreta aconseguim vistes solitàries d’aquests punts. A partir d’aquí el camí baixa fins a Montervers, on acabem la ruta i, des d’on surt el tren-cremallera que porta a Chamonix. 
Abans d’agafar el tren-cremallera agafem el telecabina que ens baixa fins al Mer de Glace i la cova de gel. En el camí d’accés a la cova hi ha cartells indicadors del retrocés de la glacera al llarg dels anys. Tot està inclòs amb el mutlipass.

Anàlisi del track
Distància recorreguda:  6,98 quilòmetres
Altitud mín: 1.918 metres, màx: 2.314 metres
Desnivell acum. pujant: 181 metres, baixant: 573 metres
Grau de dificultat: Fàcil
Temps:   2 hores 33 minuts
Data:  Octubre 28, 2012
Finalitza al punt de partida (circular):   No
Coordenades: 1047


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.
La vall i la ciutat de Chamonix-Montblanc
Plan de l'Aiguille
Lac Blue i l'Aguille de Midi al fons
Recorrent el Balcó Nord
Fantàstiques vistes de les Aiguilles de Chamonix durant tota la ruta
L'imponent Aiguille du Dru al fons
La Mer de Glace i les Grans Jorasses al fons
Contemplant la glacera de Mer de Glace
Aiguille du Dru
Mer de Glace
Arribant a l'estació de Montenvers
Brutals les vistes de la glacera i les Grans Jorasses des de Montenvers
La glacera amb els coves construïdes sota al glaç. Malauradament, la glacera cada cop queda més avall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada