6 d’agost del 2012

Gran Balcó Sud Chamonix-Montblanc (II)

Index- Coll de Glière- Coll del Llac Cornu- Planpraz

Ruta curta i còmoda, que transcorre per senders del Gran Balcó Sud de Chamonix-Montblanc, amb fantàstiques vistes de les Aiguilles Rouges, el massís del Montblanc, les Grands Jorasses, la Glacera d’Argentière, la Mer de Glace, l’Aiguille Verte i el Dru, etc.

Aquesta ruta es pot fer independent o lligar-la amb la ruta Index- Llac Blanc- Llacs Chéserys- La Flégère.Optem per comprar el Multipass Montblanc. Aquest ens permet flexibilitat i llibertat alhora d’organitzar les diferents sortides. Si sortim des de la Vall, agafem el telefèric que surt de Les Praz i que ens puja fins a la Flégère i, d’aquí enllacem amb el telecadira fins a Index, on iniciem l’excursió.

Des del telecadira d’Index, descendim per una pista que baixa seguint les pistes d’esquí fins al Coll de Fouet. Un cartell indicatiu ja ens orienta pel camí de la dreta cap al Coll de Glière i el Llac Cornu. El sender comença amb baixada i flanqueja després fins que comença a remuntar fins a un tram de roques. Arribem al Coll de Glière després de superar un tram preparat amb passamans. Des d’aquí, les vistes del Llac Cornu són fabuloses. En aquest punt és possible desviar-se fins als Lacs Noirs.
Nosaltres continuem pel sender rocós en direcció sud, per la vessant nord de la carena. El mateix Lac Cornu ens queda a sota. En poca estona arribem al Coll del Llac Cornu, punt de parada obligatòria per l’espectacle de les seves vistes.

A partir d’aquí, el camí descendeix en ziga-zagues fins a una zona de blocs grans que es supera sense massa problema. Seguint el sender arribem a la pista que ve des del telefèric de la Flégère i que porta fins a Planpraz, punt final d’aquesta segona ruta.

Des de Planpraz i si es té algun tipus de multipass pels telefèrics, és recomanable pujar fins a la Brévent, considerat un dels millors miradors del Montblanc.

Anàlisi del track
Distància recorreguda:  6,44 quilòmetres
Altitud mín: 2.026 metres, màx: 2.472 metres
Desnivell acum. pujant: 251 metres, baixant: 631 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   2 hores 46 minuts
Data:  Agost 7, 2012
Finalitza al punt de partida (circular):   No
Coordenades: 1075


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.
El Montblanc amb Chamonix als seus peus
Encarant el Col de Glière
L'Aiguille Verte
Pas equipat abans del coll
Lac Cornu des del Col de Glière
D'esquerra a dreta: Aiguille de Midi, Montblanc de Tacul, Mont Maudit, Montblanc
Camí de blocs cap a Planpraz
Fantàstiques vistes durant tot el camí
Telefèric i cim de le Brévent
El telefèric, el Montblanc i la impressionant glacera de Bossons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada