4 de març del 2012

Taga 2040m

des de Coll de Jou

Excursió clàssica al cim del Taga, el que podríem dir que és el vigilant de Ribes de Freser. Al Taga, si pot ascendir des de diferents punts: des del costat de Pardines, des d'Ogassa, des de Bruguera, etc. La nostra ruta, des de Coll de Jou, és la més directa, curta i amb menys desnivell.
Per arribar a Coll de Jou, lo més pràctic és anar fins a Ribes de Freser i agafar la carretera que porta a Bruguera. Un cop a Bruguera, continuem la pista que travessa el poble direcció al coll (està indicat). La pista està pavimentada. També hi podríem arribar agafant una pista des de la carretera entre Ripoll i St. Joan de les Abadesses, a l'alçada de Ribamala, però és més llarg i la pista no està pavimentada.

Deixem al cotxe prop del coll, en un pàrquing habilitat entre el coll i el Refugi de Sant Jordi. Des d'aquí, ja podem veure el cim del Taga amb la seva immensa creu i ja podem encarar pel mig dels prats per on més ens agradi. De totes maneres, nosaltres ens enfilem fins anar a buscar la carena sud, on hi trobem un camí marcat que voreja un filat pel bestiar. Quan ja ens trobem sota el cim, deixem el corriol i l'encarem de dret.
El cim del Taga, ens ofereix unes vistes espectaculars de tot el Pirineu Oriental. Ens queda el Puigmal i tots els cims de l'Olla de Núria allà mateix, així com tota la zona de Vallter, Costabona i Canigó.
Per baixar, ens dirigim cap a la Portella d'Ogassa, seguint cap a l'est pel GR que trobem al cim. Abans d'arribar a la portella, ens desviem per un camí molt marcat que baixa cap el Coll de Jou. De nou, no hi ha massa pèrdua, ja que des de dalt del cim podem veure el coll i el nostre cotxe en tot moment. En poca estona arribem a baix.

Anàlisi del track 
Distància recorreguda:  3,41 quilòmetres
Altitud mín: 1.615 metres, màx: 2.042 metres
Desnivell acum. pujant: 412 metres, baixant: 412 metres
Grau de dificultat: Fàcil
Temps:   1 hores 42 minuts
Data:  març 04, 2012
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 915

Vistes 3D de l'excursió

Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada