1 de maig del 2011

Pic de la Dona 2704m i Bastiments 2883m

des de l’estació de Vallter 2000

Clàssica excursió a la zona de Vallter. No esperàvem trobar-hi tanta neu a principis de maig. Deixem el cotxe a dalt al pàrquing de l’estació d’esquí de Vallter 2000. Ens enfilem direcció nord-est fins a la Portella de Mentet. Des d’aquí, comença una suau pujada que careneja que ens portarà fins al Pic de la Dona de 2704m. Continuem endavant per l’ample llom que fa la muntanya direcció al pla de l’Ombriaga i anem continuem per la carena que cada vegada es fa més estreta, fins arribar al Coll de la Geganta. Des d’aquí, ens enfilem de dret cap al bastiments, tot carenejant de nou per l’Esquena d’Ase. 

Amb poca  estona assolim la creu de l’avant-cim, i a uns metres tenim el cim del Bastiments de 2883m. Una mica més a l’est, hi ha un cim secundari, al qual ens hi apropem per veure millor les vistes de la cara nord. Baixem per la gran pala del Bastiments fins al Coll de la Marrana. Des del coll, comencem a baixar i ens desviem lleugerament cap a les pistes de més al nord per poder arribar a on tenim el cotxe. Si haguéssim seguit el GR11, ens portaria fins al refugi d’Ulldeter, i més avall a la carretera; però després haguéssim hagut de remuntar un tros d’asfalt fins al cotxe.

Anàlisi del track
 
Distància recorreguda:  10.55 quilòmetres
Altitud mín: 2.146 metres, màx: 2.883 metres
Desnivell acum. pujant: 796 metres, baixant: 839 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   4 hores 34 minuts
Data:  maig 01, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 2569


Vistes 3D de l'excursió
 


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.














2 comentaris:

  1. Eiiii! és increïble, sembla ple hivern; potser uns grampons no ens haguessin anat malament!jejeje! I veig que el final el sentiment Barcelonista ha pogut més que qualsevol comentari d'algun visitant al bloc. Apa, visca el Barça i visca la muntanya!

    ResponElimina
  2. Hola blogaire, cap problema, si et cal un cop de ma amb picasa, només m'ho has de dir. Felicitats pel blog i endevant.
    Salut, Carles.

    ResponElimina